Доросинівська громада
Волинська область, Луцький район

Громади Волині залучити майже6,6 мільярда гривень податкових платежів

Дата: 15.10.2024 09:22
Кількість переглядів: 13

Громади Волині залучити майже6,6 мільярда гривень податкових платежів

 

 Упродовж дев’яти місяців 2024 року до місцевих бюджетів надійшло 6 мільярдів563 мільйонигривень податкових платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області.

Сума сплачених волинянами податків до бюджетів громад – дещо менша, ніж минулорічні надходження за аналогічний період. Ця ситуація зумовлена законодавчими змінами щодо джерел доходів місцевих бюджетів, - пояснюють у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

            Втім, кожна громада має резерви для збільшення дохідної частини бюджету. Передусім варто подбати про погашення існуючих податкових боргів із майнових податків та вживати більш дієвих заходів у напрямку легалізації праці, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

    «У рамках Національної стратегії доходів податкова служба системно працює над вдосконаленням  заходів, спрямованих на погашення податкового боргу, зокрема за рахунок запровадження технічних інновацій.Разом з тим, сподіваємося на підвищенню загального рівня податкової культури платників податків, які завжди повинні бути свідомі того, що органи місцевої влади потребують належного фінансового забезпечення для вирішення актуальних питань соціально-економічного розвитку. Фінансова стабільність і добробут громад  залежить від низки чинників, але зразкова податкова культура громадян та якісний податковий сервіс –обов’язкові умовидля мобілізації податкових надходжень , відповідно спроможності громад фінансувати свої видатки», -  коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

            Посадовець підкреслив, що, дотримуючись цілей Національної стратегії доходівДПС  створює та активно впроваджує сучасні цифрові рішення податкового адміністрування. Зокрема, фізичним особам запропоновано скористатися перевагами електронного кабінету або ж виконувати податкові зобов’язання з використанням мобільного застосунку«Моя податкова».   

             Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.     

 

Сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

ПОГОДЖЕНО:                                                         

В.о. начальника                                Сергій ЛИСЕЮК

Начальник управління

економічного аналізу                      Аліна ГОРЩАР

В.о. завідувача сектору

інформаційної взаємодії                                                Любов ГАРАНІНА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора